Een ontroerende film.

Steeds vaker komt het voor dat families de dag van de uitvaart willen vastleggen door middel van foto’s.
Ik leg deze mogelijkheid altijd aan de familie voor. Soms is er iemand uit de familie- of vriendenkring die foto’s wil maken. Maar het is heel begrijpelijk dat juiste deze mensen, die er emotioneel bij betrokken zijn, er tegenop zien om dit te doen. Daarom kan ik ook altijd zélf voor een professionele fotograaf zorgen.

Maar ook het maken van een filmreportage behoort tot de mogelijkheden.
Onlangs heb ik op verzoek van de familie dit voor hen geregeld. De dag van de uitvaart werd helemaal vastgelegd, vanaf de aankomst bij de kerk, de afscheidsbijeenkomst tot en met de begrafenisplechtigheid. Heel integer werd er gefilmd, zonder de gasten persoonlijk in beeld te brengen.

Enige tijd na de uitvaart kreeg ik het filmmateriaal in concept toegestuurd, met het verzoek te checken of alles klopte en goed in beeld was gebracht.
Op de dag van de uitvaart kan ik vanzelfsprekend geen ruimte geven aan mijn emoties; dan ben ik erop gericht dat alles goed verloopt. De zorg voor de familie op dat moment is waar mijn aandacht naar uit gaat.
Maar tijdens het bekijken van deze film, was ik echt ontroerd, zo mooi was alles in beeld gebracht !
Ook de familie was heel erg onder de indruk van de film. Het is voor hen een prachtig document geworden, om met dankbare herinnering op terug te kijken.

 

NEWSLETTER