Bij een condoleance werd ik aangesproken door een echtpaar uit mijn kennissenkring. “We zouden ook graag eens met jou spreken over een uitvaart”. Zo gezegd, zo gedaan. Enige tijd later volgde een telefoontje: “Kunnen we een afspraak maken ? Dan komen we gezellig een kopje koffie bij je drinken”. Deze week ontmoetten we elkaar en onder het genot van een kopje koffie wisselden we ons wel en wee uit. Het was een tijdje geleden dat we elkaar hadden gesproken.

Na verloop van tijd kwam het onderwerp uitvaart ter sprake. “We hopen natuurlijk dat het nog 20 jaar duurt, maar we vinden het toch belangrijk om ons voor te bereiden op de keuzes die er gemaakt moeten worden na een overlijden”. Het echtpaar was er al langer mee bezig en had wel bepaalde wensen en ideeën.
Aan de hand van het boekje “Mijn wensen rondom overlijden en uitvaart” vertelde ik voor welke keuzes men komt te staan na een overlijden.
Je kunt natuurlijk altijd zelf bepalen wat je nu al zélf wilt bepalen en wat je aan de familie overlaat.

“Er komt toch heel wat op je af na een overlijden”, was de conclusie van dit echtpaar. “Maar we zouden het wel heel fijn vinden als jij te zijner tijd onze uitvaart wil verzorgen”. We spraken met elkaar af dat ze het boekje mee naar huis zouden nemen en na zouden denken over alles wat hierin beschreven staat.
Als dat wat vastere vormen heeft aangenomen, dan ga ik bij hen langs om alles meer gedetailleerd te bespreken. Hierna zal ik hun wensen uitwerken in een wilsbeschikking en ook een kostenbegroting maken op basis van hun wensen.
En natuurlijk hoop ik ook dat het nog heel lang duurt voordat ik de wilsbeschikking van dit echtpaar erop na zal slaan !

Iedereen kan gratis en geheel vrijblijvend dit boekje bij mij aanvragen. Een gesprek hierover én het opstellen van een wilsbeschikking en een kostenbegroting is eveneens helemaal vrijblijvend en kosteloos.

NEWSLETTER