Soms help ik een collega uitvaartverzorger in tijden van vakantie of drukte.
Zo werd ik zondagochtend vroeg gebeld voor een overlijden in een dorp in de Alblasserwaard. Zelf geboren en getogen in de Alblasserwaard, kom ik toch soms op plaatsen waar ik nog nooit eerder ben geweest.
De afgelopen dagen genoot ik van de rit erheen; door het mooie polderlandschap en over mooie dijkjes.

 

Vanmorgen reed ik al vroeg over de dijk, mooie muziek aan in de auto… het was rustig onderweg.

De schoonheid van de natuur trof me. Wat een tegenstelling met het woonhuis waar ik naar op weg was; het verdriet om het overlijden van een vrouw, moeder en oma. Nog maar enkele jaren ouder dan ikzelf.
Op dat soort momenten besef ik me dat het een zegen is om te mogen genieten van een goede gezondheid, de mensen om je heen die je liefhebt. Genieten van de natuur, van het leven !
Het is immers helemaal niet zo vanzelfsprekend.

 

 

 

NEWSLETTER